Servei Civil Internacional Catalunya

Dimarts, 20 d'octubre 11:45h

Judici Popular contra Iberpotash a Manresa

Des de BDS Bages (grup de suport de la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions contra l’Estat d’Israel) i Prou Sal (col·lectiu ecologista de Sallent) presenten el JUDICI POPULAR CONTRA ICL-IBERPOTASH que se celebrarà el dissabte 7 de novembre a les 17:30h a l’Espai Plana de l’Om (Pl. Plana de l’Om) de Manresa.

S’acusa a l’empresa per:

1- Contaminació mediambiental. Degut a la mala gestió dels runams salins, és considerada responsable de la salinització de fonts, aqüífers i el riu Llobregat en el territori català.

2- Complicitat amb l’ocupació militar de Palestina. Degut a que part del capital de l’empresa és de l’Estat israelià, que aquesta explota recursos vetats a la població palestina, comercialitza els seus productes amb empreses situades en colònies israelianes, i manté programes de suport a unitats de l’exèrcit israelià, és considerada responsable de complicitat i d’aprofitar-se de l’ocupació militar de Palestina.

El judici comptarà amb la presència de diferents testimonis que aportaran la seva visió sobre l’impacte mediambiental de l’empresa a la comarca i al país (amb afectades i especialistes en el tema), i també amb testimonis que exposaran el vincle de l’empresa amb l’ocupació militar de Palestina (amb un palestí que viu el dia a dia de l’ocupació militar, una especialista en legislació internacional, i una membre de la campanya internacional de BDS).

ICL-Iberpotash
Contamina el Bages i el Llobregat?
Ofega Palestina?


Per a més informació, llegiu aquí.


Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte