Servei Civil Internacional Catalunya

Dijous, 29 de maig 18:30h

El 7 i 8 de Juny apropeu-vos al 4rt Mercat de les espècies d'Argençola

El Mercat està organitzat pel Trill, entitat promotora d'un camp de voluntariat a Argençola

La finalitat primordial d’aquest Mercat és difondre i fer divulgació sobre les espècies del nostre entorn, no sempre prou conegudes.

Aquest any 2014, es tractarà mes concretament de la Mostassa o Mostalla, de la família de les Crucíferes, i anomenada en llatí Sinapis alba L. És una planta conreada a Argençola, que habita com a vegetació ruderal, que floreix de març a juliol, i pot arribar a fer una alçada de 80 cm.

Es pretén endegar una política informativa, ja que hi ha un profund desconeixement de les espècies i una pèrdua de sabers populars relacionats amb les mateixes, tant pels consumidors, com professionals del món de la gastronomia, amb absència de continguts en escoles de cuina. No són valoritzables només per la seva aportació econòmica al sector industrial, sinó també perquè són agents de manteniment d’una cultura gastronòmica amb un alt nivell d’atracció turística.
Afavorir la integració de les espècies en els processos de producció, desenvolupament i elaboració de productes amb alt valor afegit, donat que les herbes ens obren un univers de possibilitats en aquest sentit, en el marc d’una elaboració artesanal que alhora pot aportar identitat al territori que els produeix.

Intensificar les tasques de promoció i difusió orientades a fer visible el sector de les espècies als consumidors en tot el ventall de productes: planter, planta fresca tallada, productes de planta seca, olis essencials, macerats, ....i tot plegat acompanyat d’una informació en català i ben documentada que sedueixi i culturalitzi al consumidor. Desenvolupar projectes de R+D per aconseguir productes de qualitat i novedosos de la zona.  

Consulta el programa sencer.Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte