Servei Civil Internacional Catalunya

Dimarts, 20 d'octubre 12:00h

Coneix Irídia, el Centre per la Defensa dels Drets Humans

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia neix per defensar els col·lectius socials que no tenen accés a assistència jurídica i acompanyament davant un cas de violació de drets

El principal projecte d'Irídia és el Servei d'Atenció i Denúncia davant de casos de Violència Institucional (SAIDAVI) que a partir de gener donarà assistència jurídica, psicosocial i psicoterapèutica a les persones que han patit una situació de violació de drets. Les tortures als CIES i les presons, la manca de compliment de la normativa respecte les preses en aïllament, el maltractament a membres de moviments socials o el component sexual de part dels casos de violència policials són alguns dels àmbits que tractarà Irídia. Per posar en marxa aquest servei el centre ha iniciat un micro-mecenatge.


El nou centre pretén fer actuacions d'ofici, investigacions sobre casos de tortures, informes, campanyes, formació en ciència política i aconseguir litigis estratègics.

Entre les entitats i organitzacions que donen suport a Irídia es troben Tanquem el CIES, SOS Racisme, Rereguarda en Moviment, l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i International Institute for Nonviolent Action (Novact). L'acte també ha comptat amb la presència de David Bondia, president de IDHC i Joao França, periodista d'Eldiario.es.

El pròxim dijous 22 d'octubre a dos quarts de set, a l'aula Magna de la UB Raval, tindrà lloc un debat entre membres de diferents lluites pels drets humans, membres d'Irídia i mitjans de comunicació. 

Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte