Servei Civil Internacional Catalunya

Ravalució

Som RAVALUCIÓ i som una assemblea intercultural de joves que volem trencar amb els estereotips contra els migrants, contra els joves i contra el barri, i mostrar-nos com a capaces per muntar les nostres pròpies activitats i incidir en la realitat que ens envolta! Volem deixar la nostra petjada en el present i el nostre senyal en el barri que trepitgem, el Raval. 

QUI SOM?
Som un grup de voluntariat local que treballem per la inclusió social i la participació del jovent al barri del Raval. Ens reunim dues vegades al mes per organitzar aquelles activitats que ens motiven i per participar en les festes i activitats que ja es fan al barri. Per a nosaltres és imprescindible treballar en xarxa amb altres associacions i estar a prop del jovent del barri. Volem treballar per millorar el nostre entorn i per formar part activa de la nostra societat! Per això, organitzem xerrades sobre temes socials, tallers, formacions i participem en manifestacions i activitats al carrer. Aquí pots veure un vídeo de tot el que hem anat fent!

A més a més, l'SCI ha dissenyat un itinerari anomenat Petjada Jove per als joves majors d’edat amb menys possibilitats perquè puguin participar en un voluntariat internacional. S’inicia formant part del grup local on, a banda d’autoorganitzar-se i participar en el barri, també reben formacions preparatòries per poder fer un intercanvi internacional de curta durada o un camp de treball. Prioritzem que aquests/es joves segueixin implicats/es al grup fent l’acompanyament dels i les joves que s’incorporin i que alhora, continuïn l’itinerari i s’animin a fer un voluntariat europeu de curta durada com a eina per treballar la inclusió social i l'educació per la pau.

Creiem que la participació és una bona manera de combatre les dinàmiques de vulnerabilitat i exclusió social i és un mecanisme molt poderós per donar veu als i les joves en els processos de participació,  la presa de decisions, la construcció de les pròpies realitats i l'enfortiment dels llaços amb les seves comunitats.


... I així és com creiem que podem deixar la nostra petjada en el present, treballant en el nostre barri i participant de la realitat que volem construir. T'hi apuntes?

Si t'interessaria participar en aquest grup, només has d'enviar un mail a participacio@sci-cat.org!!Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte