Acull un camp de treball amb el teu col·lectiu!

Acull un camp de treball amb el teu col·lectiu!

Ets un col·lectiu o entitat i necessites suport per tirar endavant el teu projecte? Organitza un camp de treball internacional amb l’SCI!

Des de l’SCI Catalunya, enviem voluntaris i voluntàries a projectes d’arreu del món però també coorganitzem, juntament amb associacions o altres col·lectius, camps de treball al nostre territori (Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra), on acollim persones voluntàries d’altres països.Es tracta, doncs, d’una idea de solidaritat traçada des del treball en xarxa a nivell local i internacional. Els camps de treball acostumen a ser autogestionats des d’organitzacions de base, des de l’autogestió i la participació voluntària. És d’aquesta manera que les accions aconsegueixen un efecte multiplicador, tant per les voluntàries, que viuen una experiència transformadora, com pels col·lectius que reben el suport i l’enriquiment d’un grup internacional.

Fins ara, moltes organitzacions han col·laborat en l’organització de camps arreu dels països catalans. Associacions com Resilience Earth a Olot, ANEGX (Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa), Balmes Blancs als alts Pirineus, la Xarxa d’Economia Social i Solidària a Barcelona, l’Associació pel Patrimoni Històric d’Hostalric, La Imaginada a Tarragona, l’Associació per la recuperació de la Tinença de Benifassà o Ajuntament de Mura i Son Servera, són alguns dels col·lectius o institucions que han acollit camps de treball durant el 2018.

La temàtica dels projectes pot ser diversa, des de projectes relacionats amb la cultura popular, la sostenibilitat, la inclusió social, el suport col·lectius amb necessitats especials, la memòria històrica, la recuperació del patrimoni, la reconstrucció… Sempre basats en les necessitats de la comunitat local i amb l’esperit crític i de transformació social.

Aquí podreu trobar les característiques, requisits i passos per tal de poder acollir un camp de treball.

Si tens dubtes o esteu interessades, podeu escriure a incoming@sci-cat.org.

Aquest any estem promovent la creació d’un grup de voluntàries per tal de fer acompanyament de nous projectes i avaluació dels ja existents. Aquí trobaràs tota la informació.