Servei Civil Internacional Catalunya

Dilluns, 22 de gener 12:30h de 2018

Diaris de Palestina: un viatge a través de la resistència noviolenta

Del 19 al 25 de novembre un grup de l'SCI va visitar Palestina. Revivim després de 2 mesos la visita a través del seu diari de viatge.

La solidaritat amb els pobles de la Mediterrània per part d’SCI Catalunya ve de lluny. Projectes de voluntariat internacional, camps de treball i voluntariat de llarga durada amb organitzacions juvenils contra l’ocupació i per la recuperació de la identitat palestina, projectes de sensibilització i incidència a territori català i intercanvis diversos que fomenten el coneixement mutu i promouen la solidaritat entre pobles. Aquesta és la relació que l’SCI Catalunya ha tingut amb el poble palestí durant els darrers anys. Després d’un temps de relació construïda sobretot a través d’skype i correus electrònics decidim que hem de trobar-nos amb temps de qualitat i imaginar plegades com continuar la nostra feina. Vam organitzar, doncs, un grup de visita que aplegava voluntàries (algunes que ja havien participat de projectes a Palestina), membres de la junta i personal tècnic, en total érem 10 persones. El viatge seria del 19 al 25 de novembre. En aquest diari reproduïm els dies, les visites i les descobertes d’un territori, la seva història, les seves lluites i la seva gent. 

Trobaràs el diari complet a continuació, i a sota el diari de cada dia. Segueix les publiacions sota el hashtag #DiarisDePalestina

#DiarisDePalestina complet

 


Dia 8: El cor trencat, el cap gelat i el puny tancat


 

Dia 7: Els pobles invisibles (els que ni Google està disposat a reconèixer)


 

Dia 6: Aida Camp, entre la resistència i la desesperança

 


Dia 5: "El dia del gran contrast: de les coves (de resistència i escalfor) de South Hebron Hills als carrers (il·luminats i freds) de Haifa" per Mar M.

 


Dia 4: "Hebron, les muntanyes del sud d'Hebron i el colonialisme salvatge" per Aran B.

 


Dia 3: "Reivindicando el derecho a existir..." per Pilar D

 


Dia 2: "L'altre Jerusalem, el dels guies turístics alternatius" i "Nablus i YDA, amb regust a kanafeh" per Marianna E

 

Dia 1: "El primer contacte amb l'ocupació i Lifta i les parets de la memòria" per Marta P

 Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte