Servei Civil Internacional Catalunya

Formació per a coordinadors/es de projectes de voluntariat internacional

Coordinar un camp de voluntariat i altres projectes de voluntariat internacional  i acompanyar un grup divers pot representar un repte. Des de l’SCI organitzem una formació per tal d’oferir recursos pràctics, solucionar dubtes i compartir inquietuds a l’hora de coordinar un projecte de voluntariat al territori. L’objectiu principal d’aquesta formació, doncs, és proporcionar les eines necessàries per facilitar i dinamitzar grups, així com resoldre i transformar conflictes. 

Quin és l’objectiu principal?

Donar eines a persones interessades en facilitar i acompanyar grups de persones voluntàries en contextos interculturals de projectes de voluntariat internacional.

Quins continguts treballarem?
  • La persona coordinadora: rol i tasques
  • Prevenció del conflicte: escala de creació dels grups
  • Dinàmiques participatives de facilitació de grups
  • Conflictes: concepte, resolució, transformació i mediació de conflictes
  • Perspectiva de gènere

Quina metodologia utilitzarem?

La formació es realitza durant un cap de setmana (en total 15 hores) en una casa de colònies. Durant la formació, les participants prendran consciència de quin és el seu rol i com el poden portar a terme, quines eines poden aplicar per prevenir els conflictes, afavorir dinàmiques participatives i resoldre els conflictes de manera constructiva.

Proposem treballar a partir d’eines de l’educació no formal: dinàmiques participatives i vivencials que permetin un procés d’aprenentatge a partir del debat entre els i les participants, la introspecció personal, la reflexió i l’intercanvi.

T’interessa? Aquí la informació pràctica!

Propera edició: 26 i 27 de maig del 2018

Preu: gratuïta (sòcies, activistes de grups locals o promotores de camp) i 40€ (no sòcies). Aquelles persones que coordinin un camp, se’ls tornarà l’import.

Per més informació i per a fer la inscripció (cal fer-la mínim 10 dies abans) contacta a incoming@sci-cat.org

* Si tens alguna dificultat econòmica, escriu-nos!
 Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte