Servei Civil Internacional Catalunya

Formació per a coordinadors/es de projectes de voluntariat internacional

Com a entitat necessitem donar resposta formativa per a totes aquelles persones interessades a acompanyar com a figura coordinadora als grups de voluntaris/es participants de projectes de voluntariat internacionals. D’aquesta manera, l’objectiu principal d’aquest curs és oferir als i les voluntàries que seran  coordinadors/es de grups participants en projectes internacionals (per tant grups en els quals conviuen persones de diverses cultures), les eines necessàries per la facilitació i dinamització de grups. 

El curs té una durada de 20 hores repartides en quatre sessions de matí i tarda durant un cap de setmana, o quatre sessions de tarda. L’estructura de la formació respecte el procés de creació d’un grup. Així, la persona coordinadora prendrà consciència de quin és el seu rol i com el pot portar a terme, quines eines poden aplicar per prevenir els conflictes i afavorir la participació. I finalment, com es poden resoldre els conflictes de manera constructiva.

Els continguts treballats són:
- La persona coordinadora: rol i tasques
- Estils de lideratge
- Comunicació no violenta
- Prevenció del conflicte: escala de creació dels grups
- Dinàmiques participatives de participació de grup
- Conflictes: concepte, resolució, transformació i mediació de conflictes

Respectant la metodologia de l’educació no formal i l’educació per la pau que és marc on nosaltres ens situem, els continguts es treballen a partir de dinàmiques participatives i espais vivencials. Doncs, ens emmarquem dins una metodologia sòcio-afectiva i és partir d’una dinàmica vivencial, l’empatia amb una situació determinada o la introspecció personal que els participants construeixen el coneixement i intercanvien punts de vista.
 
La formació és gratuïta per socis/es, activistes de grups locals i persones que hagin fet un camp de voluntàriat, en cas contrari la formació té un cost de 25€.

LA PROPERA FORMACIÓ SERÀ EL 26 I 27 DE MAIG

Per més informació i per a fer la innscripció (cal fer-la mínim 10 dies abans) contacte a voluntariat@sci-cat.orgEnviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte