Servei Civil Internacional Catalunya

Formació de participants en camps de voluntariat

Marxar de camp de voluntariat és una experiència que val la pena viure de forma integral, i per tal que això sigui possible creiem que cal formar-se en aspectes tan pràctics com teòrics. Estem segurs que aquests coneixements permetran al voluntari i voluntària poder aprofitar cada segon del camp, i a la vegada facilitar que aquesta experiència sigui el màxim de satisfactòria possible per a tothom. De totes maneres, pot ser què no facis un camp de voluntariat i vulguis fer la formació, també pots fer-ho! 

El curs té una durada de 20 hores repartides en quatre sessions de matí i tarda durant un cap de setmana. 

Els continguts treballats són:


-       Concepte de voluntariat, associacionisme i impacte
-       Creació, cohesió i autogestió de grups
-       Identitat, cultura i interculturalitat
-       La perspectiva positiva del conflicte: resolució i transformació de conflictes
-       Desigualtats, injustícies socials i drets humans
-       Coneixement d’altres projectes i experiències

Respectant la metodologia de l’educació no formal i l’educació per la pau que és marc on nosaltres ens situem, els continguts es treballen a partir de dinàmiques participatives i espais vivencials. Doncs, ens emmarquem dins una metodologia sòcio-afectiva i és partir d’una dinàmica vivencial, l’empatia amb una situació determinada o la introspecció personal que els participants construeixen el coneixement i intercanvien punts de vista.

Les formacions es fan en una casa de colònies. Es comença el dissabte (vora les 10h) i s’acaba diumenge després de dinar. 

La formació consta d'un cap de setmana per a les persones que feu un camp a un país del nord, i de dos mòduls si feu un camp a un país del sud o feu voluntariat de llarga durada (un cap de setmana més 1 dia). Oferim diverses propostes de dates i llocs i pots escollir la que et vagi millor. 
Les dates de les formacions per al 2018 són: 26 i 27 maig (Arenys de Mar); 16 i 17 de juny (Moià); 30 de juny i 1 juliol a Alboraig (València). Hi ha una formació a Palma de Mallorca i una a Cambrils pendents de confirmar.
 
La formació és gratuïta per sòcies (25€ per no sòcies) i inclou allotjament i menjar. 
*Si fas un camp de voluntariat, ja t'enviarem tota la informació en el procés d'emplaçament del teu camp. De totes formes, si tens dubtes pots contactar-nos a outgoing@sci-cat.org.
*Si no participes de cap voluntariat de l'SCI, però t'agradaria fer la formació, pots inscriure't o demanar més info a voluntariat@sci-cat.org.

 Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte