Servei Civil Internacional Catalunya

Formació de participants en camps de voluntariat

Per tal d'aprofitar cada segon d'un camp de voluntariat i fer que aquesta experiència sigui el màxim satisfactòria possible per a tothom és imprescindible formar-se tant en aspectes pràctics com teòrics!

Quin és l’objectiu principal?
 
Creiem en el voluntariat com una eina de transformació social, per això, volem que totes les voluntàries en projectes internacionals puguin adquirir una visió crítica del món des d'una perspectiva feminista i intercultural. 

Oferim dos tipus de formacions:

Formació bàsica. És la formació que fan totes les participants de camps de voluntariat internacional de l'SCI. Es tracta d'una primera aproximació a diferents conceptes relacionats amb les desigualtats globals i fent èmfasi en l'impacte del voluntariat internacional. Els continguts que es treballen són els següents: 
 
 • Concepte de voluntariat, associacionisme i impacte del voluntariat
 • Creació, cohesió i autogestió de grups
 • Identitat, cultura i interculturalitat
 • La perspectiva positiva del conflicte: resolució i transformació de conflictes
 • Desigualtats, injustícies socials i drets humans
 • Coneixement d’altres projectes i experiències
 • Perspectiva de gènere
 • Fotografia per la transformació social
 • Preparació tècnica: assegurances mèdiques, preparació del viatge,etc.

Formació d’aprofundiment. És la formació que fan les participants en projectes de voluntariat en algun país del sud global. Es tracta d'una mirada més profunda sobre les relacions internacionals i els eixos de desigualtats. A la vegada, és un espai de descoberta i qüestionament dels propis privilegis en contextos internacionals i interculturals. Els continguts que es treballen són els següents: 
 
 • Decolonialisme i relacions desiguals
 • Anàlisi global: el concepte nord-sud
 • Gènere i feminismes en contextos interculturals

* Per participar en aquesta formació has d'haver realitzat la formació bàsica prèviament.
 

Quina metodologia utilitzarem?

Proposem treballar a partir d’eines de l’educació no formal: dinàmiques participatives i vivencials que permetin un procés d’aprenentatge a partir del debat entre els i les participants, la introspecció personal, la reflexió i l’intercanvi.

T’interessa? Aquí la informació pràctica!

Properes edicions: Oferim diverses propostes de dates i llocs i pots escollir la que et vagi millor. Per al 2018 les dates per a les formacions bàsiques són: 26 i 27 maig (Arenys de Mar); 16 i 17 de juny (Moià); 30 de juny i 1 juliol a Alboraig (València) i 14 i 15 de juliol (Cambrils). Hi ha una formació a Palma de Mallorca i una a Cambrils pendents de confirmar. Per a la formació d’aprofundiment són: 16 de juny ( Moià) i 14 de juliol (Cambrils).

Horari: La formació bàsica és de cap de setmana (des de dissabte a les 10h fins diumenge a les 16h, aprox.) i la formació d’aprofundiment  es fa en dissabte (10-20h).

Preu: gratuïta (sòcies) i 40€ (formació bàsica, no sòcies), 45€ (formació bàsica + aprofundiment, no sòcies) i 5€ (formació d’aprofundiment, no sòcies). Inclou allotjament i menjar. 

Per més informació i per a fer la inscripció (cal fer-la mínim 10 dies abans) INSCRIU-TE AL FORMULARI!

* Si fas un camp de voluntariat, ja t'enviarem tota la informació en el procés d'emplaçament del teu camp. De totes formes, si tens dubtes pots contactar-nos a outgoing@sci-cat.org.
* Si no participes de cap voluntariat de l'SCI, però t'agradaria fer la formació, pots inscriure't o demanar més info a voluntariat@sci-cat.org.
* Si tens alguna dificultat econòmica, escriu-nos!Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte