Servei Civil Internacional Catalunya

Preguntes freqüents (FAQ)

Quant costa fer un camp i per què hi ha una quota?

La quota de participació a un camp és de 75 € (despeses administratives, la  formació prèvia i l’assegurança) . Els camps estan reservats per als socis/es, però teniu la possibilitat de participar-hi fent-vos soci/sòcia en el moment de la inscripció. La quota de soci per un any és de 45€.

 

Per què cal que em faci soci/a?

La quota de soci/a és de 40€ anuals i significa el teu suport, tant social com econòmic, al projecte associatiu de l’SCI. La teva col·laboració ens permet enfortir i tirar endavant els projectes que tenim en marxa. D’aquesta manera, podem seguir promovent el voluntariat internacional,  treballar per la construcció d'una d'una pau justa i duradora i per l'intercanvi entre pobles i persones entès com a motor de canvi social. Per la teva fitxa de soci necessitem el teu número de compte, encara que ens paguis la quota per transferència. Si més endavant et dones de baixa, no et cobrarem cap més quota.

 

Cal tenir experiència prèvia?

Per participar en un camp a un país del nord no cal tenir experiència prèvia però per participar en un país del sud, cal tenir certa experiència associativa i de voluntariat i/o experiències internacionals i/o altres camps de voluntariat. En aquest mapa podreu consultar quins països entenem per enriquits i quins països entenem per empobrits.

 

Cal que parli anglès?

A la majoria de camps l'anglès és la llengua vehicular, però també en alguns casos ho poden ser altres llengües, si així ho indica a la informació del camp. Sigues conscient del teu nivell de la llengua, ja que et condicionarà el nivell de comunicació, però no t'amoïnis si no parles un anglès perfecte.. hi han moltes maneres de comunicar-se!

 

Com puc buscar el meu camp?  

Es fa mitjançant el cercador de camps. Pots buscar per dates, continents, països, temàtica... Però vigila de no posar masses variables i que t'apareguin pocs camps! Et proposem deixar la cerca el més oberta possible (per exemple només amb un rang de dates) i deixar-te seduir pels camps i els països que t'apareixen.

 

Per què haig de triar 6 camps?

Et demanem que seleccionis 6 camps ja que així tenim més possibilitats per garantir-te una plaça en un camp. En època de més demanda (els camps de l’estiu) pot passar que no et poguem emplaçar en cap d’aquests camps. En aquest cas, t’oferirem de fer una altra aplicació amb nous camps o si no ho desitges et et retornarem el diners.  


Trobaré un camp?

Tothom pot trobar un camp, n’hi ha centenars! És important, però, que tinguis la ment oberta i comprenguis que allò que importa no només és el destí sinó l’experiència que viuràs. En el cas que no trobem plaça en un camp en un concret, n’hi hauran molts altres que t’estaràn esperant!

 

Vull fer un camp a l’estiu, per què no trobo camps?
El cercador et mostra tots els camps disponibles a partir de demà mateix. Calcula un mínim de dies entre la selecció i l'inici del camp per tal que ens doni temps a fer el tràmit, que t'acceptin al camp, buscar el transport, etc. També pensa que és una base de dades en constant evolució, cada dia desapareixen camps, que ja estan plens, i apareixen nous camps a mesura que estan disponibles. Per tant pots fer camps durant tot l'any i t'hi pots inscriure durant tot l'any! Si vols un camp per l'estiu tingues en compte que al voltant del 15 de març ja estan tots penjats al cercador i potser si ho mires molt aviat en trobaràs pocs. Alerta, ja que quan mires els camps ho has de fer havent iniciat la teva sessió, no tothom veu els mateixos camps (depèn del país de procedència i del teu sexe).

 

En quin cas em tornareu els diners de la inscripció?

En cas que no us puguem emplaçar als camps demanats (sempre i quan hagueu demanat 6 camps) o en cas de cancel·lació de camps, us retornarem la quota de participació (75€ + 30€ de camps del sud, si és el cas). No es retornarà la quota en cas d'anul·lació per part del voluntari, excepte casos justificats i imprevistos que seran valorats per l'SCI. En aquests casos, un cop finalitzada la temporada de camps de l'estiu es retornarà la quota, aproximadament durant el mes d'octubre. La quota de soci no es retorna ja que tota persona sòcia té dret a participar a altres camps durant tot l'any a més de participar de la resta de voluntariats i activitats de l'SCI.

 

Podem anar-hi dues persones conjuntament?
Des de SCI Catalunya us aconsellem participar sols als camps, ja que entenem que l'experiència viscuda i l'obertura al grup i cohesió d'aquest és molt millor. Si tot i així voleu participar al camp conjuntament amb una altra persona us aconsellem que fem la sol·licitud amb el màxim temps possible, quan ens hagueu d'enviar la documentació (després del pagament) ens ho feu conjuntament en un sol correu i ho especifiqueu als vostres formularis (al camp de desitjos especials). També heu de tenir present que és més difícil emplaçar-vos i pot ser més lent que no una sola persona.

 

Quan compro el bitllet?

Tant bon punt tingueu plaça al camp i l'hagueu confirmada, us suggerim que tanqueu el transport fins i des del camp, encara que encara no tingueu l'infosheet, expecialment si heu d'agafar un vol i hi ha el risc que se us encareixi. Tot i que serà amb l'infosheet que tindreu informació de l'hora i punt de trobada exacte, calculeu poder ser al matí del primer dia al lloc del camp i sortir amb temps per la tarda de l'últim dia. Valoreu arribar al país un dia abans o tornar un dia després depenent de l'hora de vol i de la distància que hi ha entre el camp i l'aeroport. I si voleu agafar-vos uns dies més lliures, feu-ho al final. Mai sabreu amb qui potser acabareu compartint aquests dies o que us poden recomanar per veure des de l'entitat promotora del camp!.

 

La formació i l’avaluació són obligatòries?  

És necessari i obligatori participar tant al cap de setmana de formació prèvia com al cap de setmana d'avaluació i convivència posterior. Se n'exceptuen camps que comencen prèviament als caps de setmana de formació i en casos justificats. La formació té per objectiu resoldre dubtes pràctics però també reflexionar i sensibilitzar sobre la realitat política i socioeconòmica mundial i introduir-nos en l'educació per la pau.

 

Què passa si tinc un accident durant el camp?

Per als camps a països del nord tenim una assegurança que et cobreix despeses mèdiques i possibles accidents durant el camp de treball. Als països del sud cal que et facis una assegurança amb aquestes cobertures. Pots trobar més informació aquí.

 

Què puc fer si necessito més informació?

Et recomanem que tant si tant quedat molts dubtes, neguits o ganes de parlar sobre l’experiència com si no vinguis en una de les nostres xerrades informatives. En aquestes ens podràs conèixer, podràs escoltar l’experiència d’altres voluntaris/es de primera mà i a més t’explicarem tot el procés d’inscripció. Aquí trobaràs les properes xerrades que tenim calendaritzades! També et podem atendre, si tens dubtes puntuals, els dilluns de 15h a 19h al local de l'SCI.

 

En aquest enllaç podeu veure les FAQ escrites per l'SCI Internacional. Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte