Servei Civil Internacional Catalunya

Condicions inscripció

Condicions i informació d'interès


Inscripció
 • Per participar dels camps has de viure a Catalunya, el País Valencià o les Illes Balears. Si resideixes en algun altre punt de l'estat espanyol t'has d'adreçar a la branca de SCI Madrid.
 • Cal tenir 18 anys per als països del nord, 20 pels països del sud i 17 per als camps de Catalunya, País valencià i illes balears. En aquest mapa podeu consultar quins països considerem enriquits i quins països empobrits. 
 • Per participar a un camp d'un país del sud cal tenir 20 anys i certa experiència associativa i de voluntariat i/o experiències internacionals i/o altres camps de voluntariat. Per aquest motiu l'opció de selecció d'aquests camps al cercador està deshabilitada i cal que enviïs un correu previ a outgoing@sci-cat.org adjuntant una carta de motivació i presentació.
 • No s'admeten grups formats, tot i que sí que s'accepta, en alguns casos, emplaçar a dues persones conjuntament. En aquest cas feu-nos un correu i us explicarem el procediment.

El camp de voluntariat
 • Cal participar-hi durant tot el camp, sense arribar tard ni marxar d'hora.
 • A la majoria de camps l'anglès és la llengua vehicular, però també en alguns casos ho poden ser altres llengües, si així ho indica a la informació del camp. Sigues conscient del teu nivell de la llengua, ja que et condicionarà el nivell de comunicació, però no t'amoïnis si no parles un anglès perfecte.. hi han moltes maneres de comunicar-se!
 • La inscripció cobreix la formació prèvia, una assegurança en cas d'accidents i l'allotjament i manutenció al camp (si a la descripció del camp no posa res diferent). 

Quotes
 • La quota de participació a un camp és de 75 euros i cobreix despeses administratives, formació prèvia i assegurança.
 • Els camps estan reservats per als socis, però teniu la possibilitat de participar-hi fent-vos soci/sòcia en el moment de la inscripció. La quota de soci per un any és de 45€. 
 • En el cas dels països del sud sovint cal abonar una quota extra en concepte de l'allotjament i la manutenció que està indicada a la pàgina d'informació del camp.
 • En cas que no us puguem emplaçar als camps demanats (sempre i quan hagueu demanat 6 camps) o en cas de cancel·lació de camps, us retornarem la quota de participació (75€). No es retornarà la quota en cas d'anul·lació per part del voluntari, excepte casos justificats i imprevistos que seran valorats per l'SCI. En aquests casos, la quota es retornarà un cop finalitzada la temporada de camps, aproximadament durant el mes d'octubre. La quota de soci no es retorna ja que tota persona sòcia té dret a participar a altres camps durant tot l'any a més de participar de la resta de voluntariats i activitats de l'SCI.
 • Si voleu participar d'un camp familiar, tingueu en compte que els menors de 15 anys no paguen quota de participació i que només és necessari que una persona de la unitat familiar es faci sòcia. Per tant, el què cal pagar és una quota de soci/a i les quotes d'inscripció de les persones majors de 15 anys. En qualsevol cas, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
 • El viatge fins al camp i possibles visats van a càrrec de la persona voluntària. L'SCI no es responsabilitza d'aquestes despeses en cas d'anul·lació del camp.

Assegurança
 • Per participar a un camp heu de tenir obligatòriament una assegurança de viatge.
 • L'assegurança del SCI Internacional (més informació) inclosa en la quota de camps cobreix els camps d'Europa, Estas Units, Japó, Corea del Sud, Turquia, Palestina, Mongòlia, països del Magreb, Austràlia i els països CIS. Aquesta assegurança cobreix només accidents i malalties produïdes durant els dies del camp, si penseu quedar-vos uns dies abans o després en el país per turisme la assegurança de l'SCI no tindrà validesa. D'altra banda, si aneu a la Unió Europea és obligatori que us feu la tarja sanitària europea.
 • En el cas de camps a altres països es pot fer a través de l'SCI (pel cost d'1€ al dia) o mitjançant una altra companyia d'assegurances privada (cal presentar un document que acrediti l'assegurança). Si voleu fer-ho per l'SCI ens heu d'enviar un correu demanant-ho amb antelació. 
 
Formació i avaluació
 • És necessari i obligatori participar tant al cap de setmana de formació prèvia com al cap de setmana d'avaluació i convivència posterior. La formació té per objectiu resoldre dubtes pràctics però també reflexionar i sensibilitzar sobre la realitat política i socioeconòmica mundial i introduir-nos en l'educació per la pau.
 • La formació consta d'un cap de setmana per a les persones que feu un camp a un país del nord, i de dos mòduls si feu un camp a un país del sud o feu voluntariat de llarga durada (un cap de setmana més 1 dia). Oferim diverses propostes de dates i llocs i pots escollir la que et vagi millor. Les dates de les formacions per al 2018 són: 26 i 27 maig (Arenys de Mar); 16 i 17 de juny (Moià); 30 de juny i 1 juliol a Alboraig (València) i 14 i 15 de juliol a Cambrils. Hi ha una formació a Palma de Mallorca pendent de confirmar.
 • El cost de la formació està inclòs dins la quota de participació del camp. Si t'inscrius al camp després d'aquestes dates et farem saber com fer la formació. 
 • La formació està reconeguda pel Pla de Formació de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya, i per això en rebreu un certificat. 
 • L'avaluació i cap de setmana de trobada de voluntaris i voluntàries de l'SCI es farà entre setembre i octubre de 2018.

* Si ets estudiant de la UPF, tenim un conveni amb la universitat per a que es reconeguin crèdits. Els requisits per aquest reconeixement són participar a la formació, assistir al camp i fer un article a la tornada. En cas que hi estiguis interessat/da, fes-nos-ho saber quan facis la inscripció.Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte