Servei Civil Internacional Catalunya

Als mitjans


2017

(Xarxanet) Neix una guia de consum conscient per a associacions. Article sobre la presentació de la guia de consum responsable per associacions. (Dies de Radio. Ràdio Sant Boi) Entrevista a Clara Giberga sobre la trajectòria de l'SCI Catalunya durant els 35 anys. (Xarxanet). El Servei Civil Internacional de Catalunya celebra 35 anys! Article sobre l'acte de celebració dels 35 anys de l'SCI Catalunya.(La Directa) Entrevista a Nidaa Nasser, directora de l'Associació Baladna Youth, partner de l'SCI a Palestina.   (La VanguardiaImpulsan guía de contratación pública responsable para garantizar derechos. Article sobre la presentació de la Guia per a la defensa i promoció dels DDHH a la contractació pública. 


 (El Punt Avui). Si us plau, senyors polítics, asseieu-vos! Article d'opinió de l'Ingrid Danckaerts, membre de la junta, sobre el referèndum d'autodeterminació de Catalunya.


(Portal Ciutat Refugi) El viatge educatiu Article sobre recursos educatius on apareix el projecte d'Entre terres, guia educativa sobre migracions a la mediterrània.
(Nació DigitalLa Festa Major de Terrassa, escenari d'un camp de voluntariat internacional Article sobre el camp de voluntariat que acull la Festa Major de Terrassa.
 


(La Selva TV) Arrenca el tercer Camp de Treball Internacional d'Hostalric Reportatge en vídeo del Camp de voluntariat que acull l'Associació pel Patrimoni Històric a Hostalric. 

(Portal Ciutat Refugi) Viatges solidaris: com, quan i per què Entrevista a la junta de l'SCI sobre voluntariat internacional

(Media.cat)
La cobertura mediàtica del conflicte Palestina-Israel Article sobre la presentació de l'informe sobre la cobertura mediàtica del conflicte Palestina-Israel.
(Comunicació 21): 
El Grup Barnils presenta un informe sobre la cobertura mediàtica del conflicte entre Israel i Palestina. Article sobre la presentació de l'informe promogut per SCi i elaborat per Grup Barnils.(El diari de l'educació) 
Volem acollir, però amb discurs: eduquem per la pau. Article d'opinió sobre la guia "Entre Terres" escrit perla junta de l'SCI.


2016


(Estris.cat) 
Presenten una nova guia educativa sobre migracions al Mediterrani. Notícia sobre la presentació de la guia educativa "Entre Terres". 

(L'unilateral) “Entre terres”, guia educativa sobre migracions a la Mediterrània. Notícia de la presentació de la guia educativa "Entre Terres". (Cadena Ser) 
Voluntaris i interns participen en un campus d’estiu a Quatre CaminsNotícia a la ràdio i el portal de la cadena ser sobre el campo de voluntariat organitzat al centre penitenciari per a joves de la Roca del Vallès.

(Telenotícies Comarques TV3)  
Notícia sobre el camp de voluntariat a Capmany amb la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral (minut 7:40)

(Radio Seu) 
El municipi de les Valls d'Aguilar acull un camp de treball internacional. Notícia a Ràdio Seu sobre el camp de voluntariat desenvolupat aquest estiu a Les Valls d'Aguilar.
 (Nova Conca) Santa Coloma de Queralt acull un camp de voluntariat internacional. Notícia al portal local de Nova Conca sobre el camp de voluntariat realitzat a Santa Coloma de Queralt


    (El 3 de vuit) L'experiència de participar en un camp de treball a 6.500km de casa. Notícia al 3 de vuit, diari de Vilafranca del Penedès sobre l'experièncie d'Ssun Savall a Zanzíbar. (23 de juny, Canal Terrassa) 
Nou voluntaris internacionals participaran als actes de cultura popular. Notícia sobre el camp de voluntariat internacional que hem organitzat a Terrassa conjuntament amb Castellers, Bastoners i Nans de Terrassa.


 
  (3 de juny de 2016, Radio Tordera) Obre l’exposició “Camps de voluntariat: Roda el món i agita el teu entorn”. Notícia a Radio Tordera sobre l'acolida de l'exposició de fotografies de camps a la Biblioteca de Tordera. (12 de gener de 2016, El diari de l'educació)  "Torna canviada: el voluntariat internacional com a motor d’aprenentatge". Reportatge d'El diari de l'educació sobre la III Fira de voluntariat Internacional a la Fede.cat. Ens entrevisten com a entitat que hi participa.


 
(4 de març, Revista Valors) “Voluntariat per la pau, memòria i present”: Un recorregut per la història del SCI. Reportatge del diari digital de la revista valors sobre l'exposició històrica de l'SCI al Memorial Democràtic. 2015


(16 d'Abril del 2015, Xarxanet.org) Xarxanet ens dedica un reportatge on s'explica, amb pèls i senyals, què és un camp de voluntariat, qui hi pot participar, com organitzar-ne un... Fins i tot hi podreu trobar un vídeo amb voluntàries explicant la seva experiència. Feu-hi un cop d'ull aquí!(13 d'Abril del 2015, Olesa Ràdio) Després de fer la xerrada de camps a Olesa de Montserrat, la Marta Pérez, tècnica de camp de voluntariat, va passar per Olesa Ràdio a explicar la tasca de l'SCI Catalunya, i les principals característiques dels camps de treball. La podreu escoltar aquí.(11 de Febrer del 2015, Xarxanet.org) Aquesta peça ens encanta! 5 coses que et poden passar en tornar d’un camp de solidaritat recull com és el retorn d'un camp i quines sensacions i idees acostumen a voltar pel teu cap. Un punt de vista dels camps de voluntariat molt important, però no massa visibilitzat i al qual se li acostuma a donar poca importància!


(6 de Febrer del 2015, El Punt Avui)
Voluntari, el viatger més savi és un article on s'explica què és un camp de voluntariat, quines són les seves característiques, i quines les seves avantatges. Fa un repàs entre les diferents entitats que organitzen camps, i entre elles no hi falta l'SCI! 
2014 (27 de Desembre de 2014, La Directa) Aquest article de La Directa, escrit per la voluntària de l'SCI, Queral Gómez, ,aprofundeix en la temàtica tractada durant el curs de Conflictologia i Tranformació Social 2014: Palestina i Kurdistan des d'una Perspectiva de Gènere. En concret, l'article parla de Les dones en l'alliberament nacional i feminista de Palestina, citant fonts que van participar al nostre curs, com per exemple Soraida Hussein. No dubteu en fer-hi un cop d'ull a través d'aquest link


 
(15 de Desembre del 2014) Xarxanet entrevista al nostre grup de feminisme per conèixer millor la campanya #JoNoComproSexisme que té per objectiu fer la No Llista als Reis. Aquí podeu trobar l'entrevista completa


(4 d'Agost del 2014, Diari Ara) Durant el mes d'Agost el diari ARA ha fet diferents reportatges sobre estils de vacances. El passat dia 4 va sortir publicat un reportatge sobre el voluntariat internacional, centrat, en part, en l'SCI Catalunya i donant veu a alguns dels nostres voluntaris i voluntàries! El podeu llegir en aquest link si sou subscriptors de l'ARA o en aquest document.(9 de Juliol de 2014, Público.es) Els camps de voluntariat no són l'únic motiu per el qual l'SCI Catalunya surt als mitjans. De tant en tant també apareix la feina que fa el voluntariat local! En aquest cas, el Publico.es es fa ressó de les protestes contra el càstig col·lectiu que el Govern d'Israel du a terme a la Franja de Gaza.(8 de Juliol de 2014, Radio 5) En el marc d'un programa especial sobre Barcelona, com a capital europea del voluntariat,  i la responsabilitat social a les empreses, Radio 5 va entrevistar a la Júlia Granell, tècnica de l'SCI. Podeu escoltar l'entrevista sencera a partir del minut 21 i mig del següent podcast:
 (6 de Juny del 2014, Boca Ràdio) L'Aixada Jove és un projecte impulsat per diverses entitats juvenils de Barcelona, entre elles l'SCI Catalunya, amb l'objectiu de crear una xarxa d'entitats antiracistes i antifeixistes a la ciutat. El David Guàrdia, tècnic de l'SCI Catalunya, ho explica la mar de bé a Boca Ràdio! El podeu escoltar al programa número 37! 
(23 d'Abril de 2014, TV Serverina) Aquest any, el primer torn del camp de treball del Talaiot del Mestre Ramon, a Mallorca, s'ha celebrat durant les vacances de primavera! TvServerina ha estat allà per explicar què si està fent i quin és el paper dels voluntaris i les voluntàries. Si voleu conèixer l'entorn, el projecte i l'opinió dels i les voluntàries internacionals no deixeu de mirar aquest vídeo.
  (25 de Març de 2014, Diari de Tarragona) Santa Coloma de Queralt acollirà durant aquest estiu un nou camp de treball. Organitzat per l'associació Santa Coloma en transició i la Fundació Quer Alt, el camp busca recuperar el Camí de la Resclosa, un espai amb interès històric i cultural.  Per tal d'involucrar a tot el poble en aquest nou projecte, es va organitzar una xerrada de presentació. Aquí trobareu tota la notícia. (6 de Març de 2014, Ràdio Televisió de Vilafranca) El 6 de Març vam realitzar una xerrada informativa sobre camps de voluntariat a Vilafranca del Penedès, i aprofitant l'ocasió, la rtv de Vilafranca va entrevistar al Pere Vidal, voluntari de l'SCI i promotor del Camp de treball de Can Pipirimosca. En l'entrevista, el Pere explica l'origen de l'SCI i les característiques dels camps de voluntariat. Podeu trobar la peça sencera aquí
 
(27 de febrer de 2014, Xarxanet) Coincidint amb l'inici de la temporada de camps de treball, Xarxanet ha fet un article recollint les diferents opcions d'estades solidàries i camps de voluntariat que pots trobar a Catalunya. Aquí podreu llegir l'article sencer. (15 de febrer de 2014, Passengers en ruta - Ràdio 4) Dins del programa Passengers en ruta, de Ràdio 4, van fer un especial sobre camps de treball! En aquest post podreu escoltar com expliquen les diferents tipologies de camps de voluntariat, les característiques d'aquests, les principals entitats que gestionen camps aquí a Catalunya... Posant el focus en l'SCI, el programa fa especial èmfasi en un camp organitzat a Japó en algunes de les diferents activitats que fem amb els grups locals, com el SoCIal Fòrum o el Curs de Conflictologia.
2013

 
(21 de Desembre del 2013. Solidaris - Catalunya Ràdio) La nostra companya Júlia Granell explica quins projectes de camp de voluntariat es poden dur a terme durant les vacances de Nadal amb l'SCI Catalunya. De Vietnam a Rússia i d'Islàndia a Suïssa, si vols escoltar-les atent al programa a partir del minut 13.

 

(4 de Setembre del 2013. Xarxanet.org)  Xarxanet.org torna a parlar de nosaltres! Aquest cop per fer difusió dels voluntariats de llarga durada! Voleu llegir-ho? Aquí teniu l'article!
 
 
 
(6 d'Agost del 2013. Xarxanet.org) Des de Xarxanet.org fan difusió del nostre concurs per trobar el nou logotip de l'SCI-Catalunya! Aquí podeu trobar l'article!(1 d'Agost del 2013. El matí de Catalunya Ràdio
El nostre company David Guàrdia va participar en el Quadern d'Estiu de Catalunya Ràdio explicant els camps de voluntariat que organitzem des de l'SCI-Catalunya! El podeu escoltar en aquest 
podcast ! 
(17 de Juliol del 2013). Diario de Teruel
 El Diario de Teruel fa un reportatge sobre el Camp de Voluntariat que organitzem a Beceit. En ell recullen el testimoni dels voluntaris internacionals i dels promotors.Aquí trobareu la primera i la segona pàgina del reportatge.
(9 de Juliol del 2013). El Periódico de Catalunya
El Periódico de Catalunya va publicar un reportatge en el qual, el David Guàrdi i el Jordi Barrachina, expliquen el projecte de l'SCI-Catalunya i la seva experiència com a voluntari en un camp. Descriuen l'SCI com "un moviment internacional en favor de la pau i la justícia social que engresca el voluntariat a través de projectes que es porten a terme durant tot l’any i en què els participants s’impliquen en una missió comunitària". Voleu llegir-ho? Aquí teniu la primera i la segona pàgina.
 

 (6 de Juliol del 2013). Coneix Món (Ràdio 4)

La Clara Giberga i el Carles Blanco van inaugurar la temporada 2013 del programa Coneix Món tot presentant l'entitat i acompanyant als oients a viatjar radiofònicament cap a Sèrbia. El Carles ens guia per aquest país a través de la seva experiència com a voluntari en un camp de treball. Podeu escoltar tot el programa en el següent podcast.

 
 
 (11 de juny del 2013). Fundació Hazlo Posible.
L'Esther Toran és una voluntària que l'agost del 2005 va participar en un dels camps de treball que ofereix el Servei Civil Internacional de Catalunya. L'Esther va col·laborar durant el voluntariat amb l'organització Basida, en la residència hospitalària Basida, a Navahondilla (Âvila). Vols saber com va ser la seva experiència? Canal Solidario, de la Fundació Hazlo Posible en recull el seu testimoni aquí(4 de juny del 2013). La Tarda.
La Júlia de l'SCI va anar al programa de La Tarda per a explicar en què consisteixen els camps de treball que organitza el Servei Civil Internacional de Catalunya. La podeu escoltar aquí
(31 de maig del 2013). Time Out.
La revista barcelonina va esmentar els camps que realitza l'SCI. Time Out va dir que "és la millor opció per a aquells que (...) volen apuntar-se a un camp de treball social que promogui la pau als països als quals treballen".
Veure arxiu.
(27 de maig del 2013). Fundació Hazlo posible.
" El Servei Civil Internacional és una organització que promou la cultura de la pau i defensa la justícia social a través de camps de voluntariat (...) entesos com a eina de desenvolupament personal, transformació social i construcció de pau en un entorn intercultural". D'aquesta manera parlava la Fundació Hazlo Posible de l'SCI en el seu butlletí que podeu veure aquí(21 de maig del 2013). Fundació Hazlo Posible. 
El Servei Civil Internacional de Catalunya no només emplaça voluntaris a camps de treball europeu sinó que ha obert una nova línia de treball voluntari i solidari: els camps de solidaritat en la Formació Nord- Sud. El CanalSolidario de la Fundació Hazlo Posible se'n va fer ressó i els va explicar aquí(9 de maig del 2013). Ràdio Santa Perpètua.
El SCI de Catalunya va participar en el programa Veus amb mirades Solidàries de Ràdio Santa Perpètua dirigit per Miquel Àngel Rodríguez. Podeu escoltar el podcast aquí. (8 de març del 2013). Xarxanet.org
La xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, Xarxanet.org, va citar en el butlletí del març al Servei Civil Internacional de Catalunya. L'associació va fer una recopilació de diverses entitats a on acudir per fer camps de voluntariat i l'SCI n'és una d'elles. Podeu saber-ne més aquí


2012


 (15 de setembre del 2012). Catalunya Ràdio.
Amb motiu de la Caravana de la Pau del Servei Civil Internacional de Catalunya, Catalunya Ràdio va decidir dedicar-nos un petit espai per explicar de què es tractava. Ho podeu escoltar aquí
(9 de setembre del 2012). La Xarxa.
El diari local La Xarxa es feia ressò de la Caravana de la Pau d'aquesta manera:"promoure la pau arreu del món és l'objectiu de la Caravana de la Pau que aquest diumenge ha arribat a Barcelona procedent d'Èlsinki". Vols saber com continua el reportatge? Llegeix-lo aquí(18 de maig del 2012). Com Ràdio.
La Clara Giberga, vocal de la junta del Servei Civil Internacional de Catalunya, va participar a la tertúlia del programa de Tots x tots de la Com Ràdio amb motiu del primer aniversari del moviment del 15-M. La pots escoltar aquí


2011

(4 de maç del 2011). Com Ràdio. 
Pierre Astor, voluntari del Servei Civil Internacional de Catalunya, va explicar al programa de Com Ràdio, Tots x tots, en què consisteixen els camps de treball organitzats per l'SCI. Escolta'l aquí
 

Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
info@sci-cat.org
Contacte