Servei Civil Internacional Catalunya

Ravalució

Ens diem PETJADA JOVE perquè volem deixar la nostra petjada en el present. Perquè volem deixar el nostre senyal en el barri que trepitgem, el Raval. Perquè volem deixar la nostra empremta en la realitat que es construeix. 

QUI SOM?
Som un grup de voluntariat local que treballem per la integració social i la participació del jovent al barri del Raval. Ens reunim dues vegades al mes per organitzar aquelles activitats que ens motiven i per participar en les festes i activitats que ja es fan al barri. Per a nosaltres és imprescindible treballar en xarxa amb altres associacions i estar a prop del jovent del barri. Volem treballar per millorar el nostre entorn i per formar part activa de la nostra societat! Per això, organitzem xerrades sobre temes socials, tallers, formacions i participem en manifestacions i activitats al carrer. Aquí pots veure un vídeo de tot el que hem anat fent!

A més a més, el SCI ha dissenyat un itinerari per als joves majors d’edat amb menys possibilitats perquè puguin participar en un voluntariat internacional. S’inicia formant part del grup local on, a banda d’autoorganitzar-se i participar en el barri, també reben formacions preparatòries per poder fer un intercanvi internacional de curta durada o un camp de treball. Prioritzem que aquests/es joves segueixin implicats/es al grup fent l’acompanyament dels i les joves que s’incorporin i que alhora, continuïn l’itinerari i s’animin a fer un voluntariat europeu de curta durada com a eina per treballar la inclusió social i l'educació per la pau.

Creiem que la participació al grup de Petjada Jove és una bona manera de combatre les dinàmiques de vulnerabilitat i exclusió social i és un mecanisme molt poderós per donar veu als i les joves en els processos de participació,  la presa de decisions, la construcció de les pròpies realitats i l'enfortiment dels llaços amb les seves comunitats.


... I així és com creiem que podem deixar la nostra petjada en el present, treballant en el nostre barri i participant de la realitat que volem construir. T'hi apuntes?

Si t'interessaria participar en aquest grup, només has d'enviar un mail a participacio@sci-cat.org !!Enviar article

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte