Roda món i agita el teu entorn amb un camp de voluntariat aquest estiu!

Roda món i agita el teu entorn amb un camp de voluntariat aquest estiu!

Centenars de projectes esperen el teu suport per contribuir a la transformació social! Troba el teu al nostre cercador de camps!

A l'SCI tenim projectes durant tot l'any, però és durant la temporada d'estiu quan hi ha més opcions! Projectes relacionats amb el voluntariat per la pau, el medi ambient, la memòria històrica, el suport a infants, gent gran, persones amb diversitat funcional i camps de moltes altres temàtiques t'esperen aquest estiu per viure una experiència transformadora!

Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d'entre 5 i 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d’entre 1 i 3, setmanes donen suport a un col·lectiu o associació local.

És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries. 

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.

El procés comença amb un seminari de formació als Països Catalans, continua amb la participació al camp de treball internacional i acaba amb una trobada d’avaluació i convivència a la tornada, en què totes les fases d’aquest procés són iguals d'importants.

Ja podeu consultar els projectes d'aquesta temporada al cercador de camps, que es va actualitzant amb el pas dels dies.

 
Si teniu dubtes o voleu conèixer més a fons l'SCI i totes les opcions de voluntariat internacional, podeu participar en alguna de les xerrades informatives que fem arreu del territori. Consulteu l'agenda!