Acull un camp de voluntariat internacional!

Acull un camp de voluntariat internacional!

Ets un col·lectiu o entitat i necessites suport per tirar endavant el teu projecte? Organitza un camp de voluntariat internacional amb l'SCI!

Des de l'SCI Catalunya, enviem voluntaris i voluntàries a camps de voluntariat arreu del món però també coorganitzem, juntament amb associacions o altres col·lectius, camps de voluntariat al nostre territori (Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra), on acollim persones voluntàries d'altres països.

Es tracta, doncs, d’una idea de solidaritat traçada des del treball en xarxa a nivell local i internacional. Els camps de voluntariat acostumen a ser autogestionats des d’organitzacions de base, des de l'austeritat i la participació voluntària. És amb aquesta estructura que les accions aconsegueixen un efecte multiplicador, ja que amb uns recursos limitats centenars de persones viuen una experiència transformadora.

Fins ara, desenes d'organitzacions han col·laborat en l'organització de camps arreu dels Països Catalans. Associacions com La Muga Caula, la Xarxa d'Economia Social i Solidària o Santa Coloma en Transició i col·lectius com ara Can Vies o Can Tonal han organitzats camps de voluntariat durant el passat 2015. Aquí podeu veure tots els camps que es van realitzar el 2015.

Des de l'SCI tenim una llarga experiència en camps de voluntariat i els projectes poden ser de temàtica ben diferent: cultura, sostenibilitat, inclusió social, dinamització de col·lectius, memòria històrica, recuperació del patrimoni, reconstrucció…

Si participes d'alguna entitat o projecte i considereu interessant aquesta proposta contacteu amb nosaltres a: incoming@sci-cat.orgg. Us explicarem com fer-ho!

Podeu veure les experiències d'algunes de les entitats promotores en aquest vídeo!